AGENDA

Een avond van Jong&Actueel duurt ongeveer twee en een half uur en bestaat uit een lezing, een pauze en een interactief gedeelte. Na de afsluiting is er ruimte voor gezelligheid, tafeltennis en andere activiteiten! Het eten en het drinken wordt tijdens de avond verzorgd en is bij de toegangsprijs inbegrepen. Voor alle data geldt: 'Deo Volente'.
pray-2558490_1920.jpg
3 Oktober
Avond gaat niet door
Bekering
Gastspreker: Prof. Dr. W. Van Vlastuin
Locatie: Jacobus Fruytierschool, Rijssen
Inloop met koffie vanaf: 19:30
Aanvang: 20:00 uur
Kosten: € 3,= p.p.

Bekering, gaat jou dat aan? 

'Bekeert u; want het Koninkrijk der hemelen is nabij gekomen', zo begon Jezus Zijn prediking. Deze indringende oproep van Jezus roept tal van vragen op: is bekering nodig? Wat is bekering eigenlijk? Voor wie is bekering? Hoe moet je je bekeren? Waarvan moet je je bekeren? Kun je je bekeren? Wat is het verschil tussen een echte bekering en een schijn-bekering? Hoe ervaar je bekering? Herken je je in deze vragen, kom naar deze avond! Herken je je niet in deze vragen, kom dan zeker! Er is gelegenheid om in alle openheid alle vragen te stellen. 

Iedereen is weer van harte uitgenodigd voor deze avond!

Mattheüs  7: 24 en 25
Israel in het Midden-Oosten.jpg
7 juli 2018 
7 november
Avond gaat niet door
Israel in het Midden-Oosten
Gastspreker: Dhr. R. Donk (journalist RD)
Locatie: Jacobus Fruytierschool, Rijssen
Inloop met koffie vanaf: 19:30
Aanvang: 20:00 uur
Kosten: € 3,= p.p.

Israël moet dagelijks het hoofd bieden aan de vele dreigingen die op de Joodse staat afkomen. Raketbeschietingen vanuit de Gazastrook, terreurgroep Islamitische Staat aan de grens met Egypte en de door Iran gestuurde Hezbollahbeweging in het noorden.

Het gevaar van aanslagen en oorlog loert voortdurend. Hoe houdt Israël zich staande in een roerig Midden-Oosten?

RD-journalist Richard Donk reisde tientallen keren naar Israël en maakte er diverse oorlogen mee.

Hij komt ons vertellen over zijn ervaringen en laat beelden zien.

Ben jij er ook bij? Je bent van hart welkom!

24 Een iegelijk dan, die deze Mijn woorden hoort en dezelve doet, dien zal Ik vergelijken bij een voorzichtig man, die zijn huis op een steenrots gebouwd heeft;

25 En er is slagregen nedergevallen, en de waterstromen zijn gekomen, en de winden hebben gewaaid, en zijn tegen hetzelve huis aangevallen, en het is niet gevallen, want het was op de steenrots gegrond.